Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Helden Awards 2020

29 oktober, 13:30 - 17:00

Op 29 oktober vindt voor de tweede keer het “Hel(d)en van seksueelmisbruik gala” plaats!

Helden Awards Gala

De woorden feestelijk en seksueel misbruik worden niet vaak in één zin gebruikt. Het lijkt bijna tegennatuurlijk. En toch valt er wat te vieren: dat je van seksueel misbruik kunt helen, dat overlevers ontzettend sterk zijn en dat een gelukkig leven na misbruik mogelijk is. Daarvoor is heldenmoed nodig. En daarom willen we de helden van seksueel misbruik in het zonnetje zetten.

 

Langetermijngevolgen van seksueel misbruik

Veel slachtoffers van seksueel misbruik ondervinden grote gevolgen van misbruik, soms pas op latere leeftijd. Angst, PTSS, depressie, laag zelfbeeld, sociaal isolement, eenzaamheid, schuld- en schaamtegevoel, wantrouwen, fysiek letsel, grotere kans op verslaving, niet je huis uit durven gaan. Het is maar een greep uit de gevolgen die seksueel misbruik met zich mee kunnen brengen.

 

Iedereen is een held

Deze klachten aan te pakken en besluiten dat je niet langer onder de gevolgen van seksueel misbruik gebukt wil gaan, dat vergt moed. Of je hier nu grote of kleine stappen in hebt gezet, om elke stap ben je een held.
Iedereen die durft te helen is een held in zijn of haar eigen leven. Iedereen die een jeugd die getekend is door seksueel misbruik overleeft heeft, is een held. Het gaat bij de Awards dan ook niet om wie de beste held is, maar om het zichtbaar maken van de positieve verhalen.

Om te laten zien op welke manieren je kunt helen, zetten we jullie helden in het zonnetje. Zij zijn een voorbeeld voor iedereen die zelf in een helingsproces zit. Wie die helden zijn, bepaal je zelf.

 

Nomineer een held!

Iedereen die seksueel misbruik heeft overleefd is een held. Welke held wil jij in het bijzonder in het zonnetje zetten? Wie laat zien hoe sterk overlevers zijn? Welke helden zijn voor jou een groot voorbeeld? Wie heeft goede stappen gezet in zijn of haar helingsproces? Je mag natuurlijk ook jezelf opgeven als held.

We reiken awards uit in vijf verschillende categorieën: Held, Heldin, Partner van, Therapeut en Overig.

Nomineren kan op hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl.

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl/het-helden-van-seksueel-misbruik-awards-gala/

Locatie

Cultuurcentrum de Ogtent
Remigiusplein 9
Duiven, 6921BL
Telefoon:
0316-261679
Site:
deogtent.nl

Organisator

Helden Awards
E-mail:
heldenawards@revief.nl
Site:
www.facebook.com/heldenawards
Scroll Up