Weekthema

Elke week staat er op de chat een thema centraal. Op deze pagina vind je informatie over gespreksonderwerpen en data. Deelname aan chats over het weekthema is vrijblijvend en alleen mogelijk voor leden.

Ben je nog geen lid van LSG? Meld je aan en chat mee!

Boeiende gesprekken rond de haard

Soms wil je op de chat ergens over praten maar vind je het moeilijk erover te beginnen. Bijvoorbeeld omdat je je ervoor schaamt, denkt dat je de enige bent of omdat je niet wilt storen. Om het makkelijker te maken over dit soort gevoelige onderwerpen te praten, staat er elke week een thema centraal.

Chats over het weekthema hebben geen gespreksleider en er wordt geen verslag gemaakt. Je kunt, net als in de andere chatrooms, inbrengen wat je kwijt wilt. Het enige verschil is dat je zeker weet dat iedereen die aanwezig is, geïnteresseerd is in het onderwerp. Je bent dus niet de enige die erover wil praten, stoort niemand en hoeft je nergens voor te schamen.

Wil je over een weekthema meepraten? Kijk in welke week het centraal staat en schuif op één of meerdere dagen in die week vanaf 21:00 uur aan rond de haard, één van onze chatrooms. Zit er niemand rond de haard? Vraag bij de voordeur of er mensen zijn die over het weekthema mee willen praten.

Het is niet verplicht om 21:00 uur aanwezig te zijn maar het wordt wel op prijs gesteld. Praten over andere thema’s kan uiteraard ook, maar dan in onze andere chatrooms of op een ander tijdstip.

Waar praten we over

weekthema Vreemde seksuele gevoelens en fantasieën
Vreemde seksuele gevoelens en fantasieën

Dwangmatig seksueel contact zoeken of seksueel contact juist zoveel mogelijk vermijden, constant rondlopen met perverse gedachten in je hoofd, stiekem porno kijken of steeds weer masturberen. Het voelt allemaal zo fout, je schaamt je er kapot voor en durft er met niemand over te praten. Terwijl juist heel veel lotgenoten, zowel mannen als vrouwen, er last van hebben. Zo raar of pervers als jij jezelf vindt, ben je dus niet.

De week van 11 t/m 17 augustus staat in het teken van 'Vreemde seksuele gevoelens en fantasieën'. Waar loop jij tegenaan en hoe ga je ermee om? Schuif aan rond de haard en praat mee!

weekthema Omgaan met angst en paniek
Omgaan met angst en paniek

Het ene moment is er niks aan de hand en dan ineens word je totaal onverwacht geconfronteerd met iets wat je terug sleurt naar het verleden, waardoor je plotseling niet meer in staat bent te reageren. Vaak gaat het om onschuldige dingen, zoals iemand die tegen je aanstoot in de rij bij de kassa, maar soms kan het ook een heftige confrontatie zijn met iets of iemand uit het verleden. Triggers liggen overal op de loer en kunnen zomaar ineens hevige angst of paniek veroorzaken.

De week van 18 t/m 25 augustus staat in het teken van ‘Omgaan met angst en paniek’. Hoe doe jij dat? Durf je de confrontatie aan te gaan of ga je het liever uit de weg? Schuif aan rond de haard en praat mee!

weekthema Drempels die praten moeilijk maken
Drempels die praten moeilijk maken

Iedereen heeft er last van: de drempel waar je overheen moet om te praten. Niet alleen de eerste keer, maar elke keer weer. Misschien wil je anderen niet tot last zijn of ben je bang dat ze genoeg van je krijgen. Of schaam je je te erg voor wat er gebeurd is en ben je bang dat ze denken dat het je eigen schuld was. Want diep in je hart vind je dat zelf eigenlijk ook. En wat moet je zeggen als ze vragen wie het gedaan heeft? Iedereen kent hem of haar...

De week van 25 t/m 31 augustus staat in het teken van ‘Drempels die praten moeilijk maken’. Waar loop jij tegen aan en hoe ga je ermee om? Schuif aan rond de haard en praat mee!

Marieke, 23 jaar

“Ik ben zo blij dat ik deze site heb ontdekt. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik een doel heb en ik me ergens in kan verdiepen. Vooral dat traumaseksualiteit, ik wil er echt alles van weten!”

Christiaan, 68 jaar

In het verleden heb ik wel eens gediscussieerd op soortgelijke site’s, maar dat beviel mij niet zo erg. Heel fijn dat lotgenoten hier de kans krijgen hun diepste gevoel met elkaar te delen.

Sophie, 23 jaar

“Ik weet nog goed de eerste keer dat ik op LSG kwam. Toen ik las over meisjes en vrouwen dacht ik: ‘Wow, it’s me!’ Heel fijn want zoiets zocht ik al heel lang. Niets wat ik eerder vond leek op hoe ik me voelde.”