Themaweken

Elke week staat er op de chat een thema centraal. Op deze pagina vind je informatie over gespreksonderwerpen en data. Deelname aan thema-chats is vrijblijvend en alleen mogelijk voor leden.

Ben je nog geen lid van LSG? Meld je aan en chat mee!

Boeiende gesprekken rond de haard

Soms wil je op de chat ergens over praten maar vind je het moeilijk erover te beginnen. Bijvoorbeeld omdat je je ervoor schaamt, denkt dat je de enige bent of omdat je niet wilt storen. Om het makkelijker te maken over dit soort gevoelige onderwerpen te praten, staat er elke week een thema centraal.

Themagesprekken hebben geen gesprekleider en er wordt geen verslag gemaakt. Je kunt, net als in de andere chatrooms, inbrengen wat je kwijt wilt. Het enige verschil is dat je zeker weet dat iedereen die aanwezig is, geïnteresseerd is in het onderwerp. Je bent dus niet de enige die erover wil praten, stoort niemand en hoeft je nergens voor te schamen.

Wil je over een thema meepraten? Kijk in welke week het centraal staat en schuif op één of meerdere dagen in die week vanaf 21:00 uur aan rond de haard, één van onze chatrooms.

Het is niet verplicht om 21:00 uur aanwezig te zijn maar het wordt wel op prijs gesteld. Praten over andere thema’s kan uiteraard ook, maar dan in onze andere chatrooms of op een ander tijdstip.

Waar praten we over?

Gevangen
Je dader vrijuit en jij gevangen

Het leven gaat door, toch? Voor je dader lijkt dit inderdaad zo te zijn, maar voor jou is het anders. Je durft nauwelijks de straat op, bent altijd op je hoede. De gordijnen hou je ook liever maar dicht. Op feestjes zit je het liefst met je rug tegen de muur en hou je de deur in de gaten. Als iemand je aanspreekt, is het eerste wat je denkt: ‘Wat wil je van me?’ Er hoeft maar iets te gebeuren, of jij slaat op tilt.

De week van 10 t/m 16 februari staat in het teken van 'Je dader vrijuit en jij gevangen'. Hoe heeft jouw dader grip op jouw leven en wat kun je eraan doen? Schuif aan rond de haard en praat mee!

Thema-chats Traumaseksualiteit
Vreemde seksuele gevoelens en fantasieën

Dwangmatig seksueel contact zoeken, constant rondlopen met perverse gedachten in je hoofd, stiekem porno kijken of steeds weer masturberen. Het voelt zo fout, je schaamt je er kapot voor en durft er niet over te praten. Terwijl juist heel veel lotgenoten, zowel mannen als vrouwen, er last van hebben. Zo raar of pervers als jij denkt, ben je dus niet.

De week van 17 t/m 23 februari staat in het teken van 'Vreemde seksuele gevoelens en fantasieën'. Waar loop jij tegenaan en hoe ga je ermee om? Schuif aan rond de haard en praat mee!

Thema-chats Misbruik aantrekken
Misbruik aantrekken als een magneet

Het lijkt wel alsof het op je voorhoofd gedrukt staat: ‘Makkelijk slachtoffer, vecht niet terug’ of 'Deurmat, zegt nooit nee'. Waarom moet iedereen jou toch altijd hebben? Je krijgt ook nooit een schouderklopje, terwijl je het allemaal zo goed bedoelt en zo hard werkt. En als je al een keer voor jezelf opkomt is iedereen ineens boos op je! Waarom begrijpt niemand je toch?

De week van 24 februari t/m 2 maart staat in het teken van 'Misbruik aantrekken als een magneet'. Wanneer overkomt dit jou en hoe ga je mee om? Schuif aan rond de haard en praat mee!

Thema-chats Lichamelijke klachten
Onduidelijke lichamelijke klachten

Je sleept je door de dagen heen, altijd heb je pijn. Je nek, je schouders, je rug, je hoofd, je buik. Of je bloeddruk is te hoog, je hebt last van hartkloppingen, telkens terugkerende infecties, verstuikingen, je worstelt met gewichtsproblemen, hebt moeite je plas of ontlasting op te houden of hebt pijn tijdens de seks. Je loopt de deur plat bij je huisarts maar een oorzaak wordt niet gevonden.

De week van 3 t/m 9 maart staat in het teken van 'Onduidelijke lichamelijke klachten'. Waar heb jij last van en hoe ga je ermee om? Schuif aan rond de haard en praat mee!

Thema-chat Masker opzetten
Verstoppen achter een masker

Praten over je gevoelens, je angsten en over wat je is overkomen, is erg belangrijk voor de verwerking. Maar praten over iets waar je liever niet meer aan denkt, waar je je voor schaamt, je vies door voelt of je misschien zelfs wel schuldig over voelt, is moeilijk. Dus zet je een vrolijk masker op en doe je alsof er niks aan de hand is terwijl je van binnen huilt. Misschien zelfs wel tegenover je therapeut.

De week van 10 t/m 16 maart staat in het teken van 'Verstoppen achter een masker'. Achter welk masker verberg jij je en wat heb je nodig om het af te zetten? Schuif aan rond de haard en praat mee!

Marieke, 23 jaar

“Ik ben zo blij dat ik deze site heb ontdekt. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik een doel heb en ik me ergens in kan verdiepen. Vooral dat traumaseksualiteit, ik wil er echt alles van weten!”

Christiaan, 68 jaar

In het verleden heb ik wel eens gediscussieerd op soortgelijke site’s, maar dat beviel mij niet zo erg. Heel fijn dat lotgenoten hier de kans krijgen hun diepste gevoel met elkaar te delen.

Sophie, 22 jaar

“Ik weet nog goed de eerste keer dat ik op LSG kwam. Toen ik las over meisjes en vrouwen dacht ik: ‘Wow, it’s me!’ Heel fijn want zoiets zocht ik al heel lang. Niets wat ik eerder vond leek op hoe ik me voelde.”