Curalma

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 07/07/2020 om 10:42 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #251869
  Mark
  Moderator

  curalma.nl

  Effectieve behandeling van PTSS
  Het kan gewoon beter. Dat is onze overtuiging en daar zijn wij dagelijks mee bezig. Wij hebben er een rotsvast vertrouwen in dat het beter kan én beter kan worden voor onze cliënten. Net zoals wij er ook van overtuigd zijn dat wij met ons team morgen weer beter zijn dan vandaag. Wij zijn er voor mensen met PTSS die beter willen worden. Zij volgen in onze kliniek een kort en intensief behandelprogramma dat bestaat uit een unieke combinatie van bewezen effectieve behandelmethodes. Daarbij kijken we niet alleen naar de klachten, maar naar de mens als geheel.

  Behandeling
  Het behandelprogramma bij Curalma is maatwerk en bestaat uit verschillende therapieën, sommige individueel, andere in groepsverband: PMT, EMDR, Exposure, Sensorimotor psychotherapie en Vaktherapie. Van deze therapieën is het effect aangetoond door wetenschappelijk onderzoek.

  Daarnaast besteden we aandacht aan omgaan met stress, spanning en problemen en aan onderwerpen als zelfbeeld, voeding, beweging en ontspanning. Dat doen we omdat dit het behandelsucces vergroot.

  Gebruik je medicatie of heb je een middelenverslaving? Dan heb je tijdens de behandeling ook contact met de psychiater van het behandelteam.

  Behandelprogramma
  De opname duurt ongeveer twee weken: je start op maandagochtend in de eerste week en sluit de opname af op vrijdagavond in de tweede week. In het tussenliggende weekend ben je thuis.

  De eerste week bestaat uit voorlichting en uitleg over trauma en traumabehandeling en leefstijlbegeleiding. Ook volg je verschillende individuele en groepstherapieën. De behandelingen Exposure en EMDR zijn individueel. De andere behandelingen vinden plaats in kleine groepen van vier tot acht deelnemers. ’s Avonds is er een afsluitende groepssessie waarvan de invulling per keer verschilt.

  Onze locatie
  Onze kliniek is gevestigd in het voormalige slotklooster Elsendael in Boxmeer (Noord-Brabant). Binnen de kloostermuren van dit karakteristieke pand uit de zeventiende eeuw vind je rust, sfeer en maximale privacy. Er is ruimte voor 24 cliënten tegelijkertijd in behandeling.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 18 ▪︎ leden online: 2
Ollybolly, Nature1
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.927, berichten: 15.555, leden: 1.769