Crowdfunding 'Alles Goed' kaartspel

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Crowdfunding 'Alles Goed' kaartspel

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 30/05/2018 om 18:46 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #222647
  Luka
  Moderator

  Alles Goed? Vertel jij altijd eerlijk wanneer het slecht met je gaat? Veel mensen hebben hier moeite mee, vooral tijdens een depressie.

  Daarom hebben we het Alles Goed kaartspel ontwikkeld waarmee je het ijs kan breken. Een tool om psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken op een laagdrempelige, open en speelse manier. Met scherpe vragen die inspirerend en spannend zijn, begin je met de ontwikkeling van een vangnet in je eigen omgeving.

  Normaal vertellen wij de verhalen van mensen met een depressie, maar met het Alles Goed kaartspel helpen we mensen hun eigen verhaal te vertellen, niet aan de wereld, niet aan de media, maar aan elkaar. Je kan ontzettend veel leren van elkaars ervaringen. Elk mens en elke depressie is anders, dus ook wat helpt zal voor iedereen verschillen. De beste manier om jouw unieke situatie samen met je omgeving het hoofd te bieden is erover praten.

  Voor wie? In de breedste zin: voor iedereen die een gesprek wil starten over hoe het nu echt gaat. Specifieker voor mensen met depressieve gevoelens en voor iedereen die daar omheen staat, familie, vrienden, behandelaars, trainers binnen de ggz, lotgenotengroepen of andere (zorg)professionals.

  Je kan het kaartspel gebruiken op eigen initiatief, maar je kan het ook spelen onder begeleiding als onderdeel van een training of behandeling tijdens je herstelproces.

  Ook wanneer je zelf geen depressie hebt, maar er wel iemand met een depressie in je leven is, kan je het kaartspel gebruiken. Voor naasten onder elkaar is het ook nuttig om tips uit te wisselen.

  Help ons het gesprek over depressie makkelijker te maken. Met je bijdrage maak je het mogelijk dat deze kaartenset wordt gemaakt. We gaan zodra het streef bedrag gehaald is verder met de productie, zoals het testen, uitwerken, vormgeven en het laten drukken van het kaartspel. Ontwerper Sjoerd Wenting zorgt voor het unieke en inspirerende uiterlijk van de kaarten. De kaarten zijn stevig, gaan lang mee en worden verpakt in een mooi doosje, waar we ook nog wat extra’s in kwijt kunnen.

  Kijk hier voor meer informatie en/of om te doneren: Alles Goed kaartspel

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.363, reacties: 12.928, actieve leden: 1.149
Scroll Up