Argos – Waarheidsvinding in kindermisbruikzaken, NPO Radio 1, 14 september 2019

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires & TV programma’s Argos – Waarheidsvinding in kindermisbruikzaken, NPO Radio 1, 14 september 2019

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 14/09/2019 om 15:32 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #244424
  Mark
  Moderator

  Wat gebeurt er als je vertelt dat je als kind bent verkracht? Word je dan serieus genomen?

  Via een enquête verzamelde Argos de verhalen van meer dan 150 mensen die vertellen slachtoffer van georganiseerd kindermisbruik te zijn, waarbij ook kinderporno werd gemaakt. Ook nu nog kampen ze met zware psychische problemen, zoals complexe PTSS of een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS). Slechts een deelnemer vertelt dat een dader door de rechter is veroordeeld. Als ze al aangifte deden, werden ze niet geloofd door de politie of was er onvoldoende bewijs.

  Hoe vind je waarheid in kindermisbruikzaken? Argos spreekt hierover met de Nederlands-Amerikaanse traumapionier Bessel van der Kolk, die weet wat trauma doet met hersenen. Ook presenteren we eerste bevindingen van onze eigen enquête. Geheugendeskundige Ineke Wessel, die voor het Landelijk Expertisecentrum Bijzondere Zedenzaken (LEBZ) van de politie aangiftes analyseert, reageert.

  Beluister de uitzending >>

  Bron: vpro.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 12 ▪︎ leden online: 3
Roos13, Lyn, ikkkke
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.134, reacties: 11.965, actieve leden: 949