Argos onderzoekt georganiseerd misbruik

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Argos onderzoekt georganiseerd misbruik

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 18/04/2019 om 21:43 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #238244
  Mark
  Moderator

  Argos, het onderzoeksprogramma van VPRO en Human op Radio 1, doet onderzoek naar georganiseerd seksueel misbruik. Vorig jaar onderzochten we het verhaal van Lisa.

  Tijdens ons onderzoek hoorden we dat er alleen al op dit moment zeker veertig personen bij de verschillende TRTC’s behandeld worden voor vroegkinderlijke trauma’s door georganiseerd misbruik, naast een onbekend aantal mensen dat in andere instellingen of vrijgevestigd behandeld wordt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog mensen die slachtoffer zijn, en die geen behandeling (meer) volgen.

  Het is duidelijk dat er te weinig bekend is over georganiseerd misbruik, waardoor dit nog steeds kan voortduren. Meerdere slachtoffers hebben Argos benaderd dat zij graag hun verhaal willen delen, maar dat zij er de voorkeur aan geven om dit te doen aan de hand van een (anonieme) enquête.

  Met hulp van traumapsychologen en slachtoffers hebben wij daarom deze vragenlijst opgesteld. We willen enerzijds meer zicht krijgen op de ervaringen van slachtoffers die met georganiseerd misbruik te maken hebben. Anderzijds willen we onderzoeken of antwoorden overlappen en we hiermee aanknopingspunten hebben voor verder journalistiek onderzoek.

  We waarderen iedere poging om deze vragenlijst in te vullen enorm. Hoe meer u kunt beantwoorden, hoe meer wij daarmee kunnen onderzoeken. Tegelijkertijd beseffen wij dat u sommige antwoorden misschien niet durft te delen. Deze vragen kunt u overslaan. Ook dan is het voor ons zeer waardevol als u aan deze enquête deelneemt.

  Deze vragenlijst is volledig anoniem. Wij ontvangen uw e-mailadres en uw ip-adres niet, en deze worden ook niet door opgeslagen door SurveyMonkey.

  Naar het onderzoek >>

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 9 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.118, reacties: 11.860, actieve leden: 935