Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Vrouwengroep na seksueel misbruik (6 sessies) – Utrecht

16 oktober

€999

Seksueel misbruik maakt eenzaam. Dat begint al in je kindertijd. Door iets mee te maken dat kinderen niet horen mee te maken, ben je anders geworden dan alle andere kinderen. Je kan niet meer “gewoon” kind zijn.

Die eenzaamheid neem je mee naar je volwassen leven. Het heeft invloed op je relaties, je vriendschappen en je gezin. Het voelt alsof er steeds iets tussen jou en een ander in staat. Verbinding vinden tussen jou en de mensen om je heen is moeilijk. Het is alsof je niet helemaal aanwezig bent in de wereld.

Misschien heb je wel nooit gedaan wat je zelf zou willen.
Misschien vind je je weg niet in de wereld.

 

Het misbruik creëert afstand tussen jou en je vertrouwde omgeving. Het wordt al helemaal ingewikkeld als de dader iemand uit je vertrouwde omgeving is, zoals een familielid. Het zorgt er misschien voor dat je geen gezin hebt gesticht. Misschien verstoorde het je relatie en ben je gescheiden. Of verstoorde het je contact met je familie zo erg dat je geen contact meer met hen hebt.

Eenzaamheid en seksueel misbruik gaan hand in hand. Nu in deze tijd waarin wij niet meer vanzelfsprekend samen kunnen komen, kan dit alleen zijn uitvergroot worden, en kan je extra voelen hoe groot de afstand tussen jou en de ander is. Of hoe alleen jij eigenlijk door het leven gaat.

Wat gaan we doen?

Gedurende zes zaterdagen gaan weaan de slag met (lichaamsgerichte) oefeningen, uitleg over trauma, met elkaar delen van ervaringen en psychodrama. Wij hebben veel verschillende tools in onze gereedschapskist die wij afwisselend zullen inzetten, waaronder psychodrama.

Er zijn een aantal psychodramamodellen die speciaal ontwikkeld zijn voor seksueel misbruik trauma. Een zeer krachtige werkvorm die veel inzicht en verbetering van je klachten zal geven. En misschien zou je het niet denken, de manier waarop wij met jullie werken zal ook plezier en ontspanning geven.

Thema’s waar wij aandacht voor hebben

 • Veiligheid en onveiligheid.
 • Gevolgen van de schade en herstel. Jij komt erachter: ik ben niet gek!
 • Eenzaamheid en depressie, een gevolg van de schade.
 • Verbinding en wat staat de verbinding met onszelf en de ander in de weg?
 • De aanpasser is de misbruikstand. Wat dit betekent zullen wij uitgebreid uitleggen.
 • Verlangen, waar sta jij en waar wil je naartoe?

Begeleiding

De groep wordt begeleid door Amanda Speekenbrink, dramatherapeut en Jeannette Dijkstra, traumatherapeut. Wij combineren onze kennis en inzichten, onze samenwerking is nieuw en vernieuwend. Beiden zetten wij ook onze ervaringsdeskundigheid in, dit zorgt vaak voor veel veiligheid en vertrouwen. Wij weten immers hoe spannend het is waar jij voor staat en wat je daar in tegen kan komen.

Data en tijden

Online van 19:00 tot 20:30 uur

 • 16 oktober
 • 27 oktober,

Live in Utrecht, van 10:00 tot 16:00 uur:

 • 13 november
 • 27 november
 • 11 december
 • 8 januari

Overige informatie

Totale investering: €999 (inclusief intakegesprek)

Om je aan te melden kun je een e-mail sturen naar info@praktijkvoelmoedig.nl of info@praktijkamelie.nl.

Gegevens

Datum:
16 oktober
Kosten:
€999
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
praktijkvoelmoedig.nl/vrouwengroep-na-seksueel-misbruik/

Locatie

Utrecht
wordt versterkt na aanmelding

Organisatoren

Praktijk Voelmoedig
Praktijk Amelie