Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tweedaags verwerkingsweekend voor mannen in Elspeet

16 januari, 10:00 - 17 januari, 16:00

Het Gestolde Innerlijk Kind, een 2-daags verwerking weekend

Je bent een overlever van seksueel misbruik. En je hebt waarschijnlijk in (groeps)therapie inzicht gekregen dat je door seksueel misbruik traumaseksueel geworden bent en rond loopt met een psychische dwarslaesie.

In een tweedaags verwerkingsweekend gaan we onderzoeken in hoeverre het je lukt om de macht van de dader uit je te bannen. Heb je levenslang of gloort er hoop? Wat is nu voor jou het effect van het in de werkelijkheid brengen van je pijnlijke levensverhaal? In hoeverre lukt het je om de seksuele bezetter die als een parasiet in je leeft te (h)erkennen? Om deze vraag te onderzoeken besteden we expliciet aandacht aan de auto-psychodrama’s waarin slachtoffers hun onverwerkte schade uitspelen in het leven van alledag. Ook onderzoeken we in hoeverre de geschade basale menselijke functies zijn herstelt en de eigen identiteit is hervonden.

 

In deze mannengroep zullen we met verschillende werkwijzen, zoals sociometrie, de geleide fantasie, de innerlijke dialoog en ‘stoelenwerk’, de relatie met ‘het seksueel misbruikte kwetsbare innerlijke kind’ onderzoeken en in ontwikkeling brengen. Tevens zullen we het ‘Huis van Herstel’ introduceren zoals dat vormgegeven is door Peter John Schouten in zijn nieuwste boek ‘Traumaseksuologie & Psychodrama, handboek begeleiden na seksueel misbruik (2020).

Heb jij de moed om, samen met andere mannen, het heft in eigen hand te nemen en mogelijkheden te creëren om echt iets te doen aan de innerlijke schade door seksueel misbruik? Meld je dan aan voor deze tweedaagse nascholing onder deskundige leiding van Rinke Oost en Pieter-Jan Paulussen. Je verwerft inzicht in je gedragspatronen en krijgt daardoor weer de broodnodige grip op je gedachten, gevoelens en je leven.

Stap over je aarzelingen heen. Deelname helpt je echt verder in het verwerkingsproces.

Het weekend wordt geleid door Rinke Oost en Pieter-Jan Paulussen.

Rinke Oost is traumaseksuoloog en heeft zijn opleiding gevolgd aan het Instituut voor PsychoDrama en verbonden aan EXCETRA (Expertise Centrum Traumaseksuologie) en de Academie voor Traumaseksuologie. Rinke (1968) is daarnaast psychosociaal therapeut en werkzaam in zijn eigen praktijk in Urk. Voor meer informatie over Rinke zie: www.yoetz.nl

Pieter-Jan Paulussen is traumaseksuoloog en heeft zijn opleiding gevolgd aan het Instituut voor PsychoDrama en verbonden aan EXCETRA (Expertise Centrum Traumaseksuologie) en de Academie voor Traumaseksuologie. Pieter-Jan (1973) is daarnaast gestalttherapeut en werkzaam in zijn eigen praktijk in Rotterdam. Voor meer informatie over Pieter-Jan zie: www.therapie-rotterdamrijnmond.nl en www.connecting- online.nl

 

Kosten

Overnachting op een tweepersoonskamer. Iedere deelnemer heeft zijn eigen kamer. Deelname kosten 495,- euro. Deelnemers die een inkomen hebben onder 1500 euro krijgen een korting van 25%.

We volgen een Corona protocol. De zaalopstellingen zijn uiteraard met 1.5 meter opgesteld. Wanneer deze bijeenkomst vanwege Corona niet door kan gaan krijgen deelnemers hun geld terug en zoeken we naar alternatieve data.

 

Aanmelden

Deelname is alleen mogelijk na aanmelden.

Rinke Oost
mailrinke@gmail.com
of bel: 06 2158 8378

Pieter-Jan Paulussen
info@therapie-rotterdamrijnmond.nl
of bel: 06 4749 1813

Gegevens

Begin:
16 januari, 10:00
Einde:
17 januari, 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Conferentiecentrum Mennorode
Apeldoornseweg 185
Elspeet, 8075 RJ
Telefoon:
0577 - 498 111
Site:
www.mennorode.nl
Scroll Up