Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Talking Circle Dordrecht

6 november, 09:30 - 11:30

gratis

Wat is een Talking Circle

Volgens een oude Indiase traditie houden wij Talking Circles. In een circle ben je omringd met lotgenoten die je steunen en is er professionele begeleiding aanwezig om het proces in goede banen te leiden. Je spreekt in een veilige omgeving en alleen als je de talking stick in je handen hebt. De anderen luisteren naar je verhaal.

De verbondenheid en compassie onder de deelnemers is groot door de herkenbaarheid van de verhalen. De angst en de spanning is soms voelbaar wanneer deelnemers hun verhaal vertellen, maar de opluchting en de kracht die zij daarna voelen, is het meer dan waard.

Praten is een eerste stap in je verwerkingsproces. Wij zijn ons bewust dat alleen je verhaal vertellen, niet voldoende is om deze pijnlijke ervaring een plek in je leven te geven. De Talking Circle is een praatgroep en geen therapiesessie. De aanwezige professionals kunnen je handvatten bieden over het verdere verloop van je verwerkingsproces.

  • een Talking Circle duurt gemiddeld 2 uur;
  • er worden op verschillende plaatsen in het land Talking Circles gehouden;
  • de kosten van deelname bedragen normaal gesproken 5 euro per Talking Circle maar deze Talking Circle is gratis, omdat Vivenz alle kosten hiervoor sponsort;
  • er zijn maximaal acht deelnemers;
  • er is professionele begeleiding.

Talking Circle Dordrecht

Groepsleider Talking Circle Dordrecht

Hallo, ik ben Irene Voorbij en ik ben de groepsleider van de Talking Circle Dordrecht. Als professional werk ik als trainer en coach met onder andere ervaringswerkers van seksueel geweld en zie hoe ingrijpend misbruik is. Steeds opnieuw sta ik versteld wat lotgenoten voor elkaar kunnen betekenen wanneer zij hun ervaring delen. Ik vind het moedig en krachtig als mensen in een veilige omgeving hun verhaal onder woorden brengen

Wil jij een steuntje in de rug? Je bent van harte welkom en ervaar zelf wat delen met je kan doen.

 

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Irene Voorbij via irene@projectspeaknow.nl

Meld je aan >>

Gegevens

Datum:
6 november
Tijd:
09:30 - 11:30
Kosten:
gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.talkingcircles.nu/dordrecht

Locatie

Talking Circle Dordrecht
Brouwersdijk 2
Dordrecht, 3314 GR
+ Google Maps

Organisator

Stichting Project Speak Now
E-mail:
info@projectspeaknow.nl
Site:
www.projectspeaknow.nl
Scroll Up