Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Talking Circle Broek in Waterland

25 augustus, 19:30 - 21:30

€5

Al langere tijd voel je de behoefte om je verhaal over seksueel misbruik of –geweld te vertellen. Ondanks dat je nog schaamte en angst bemerkt, lijkt de kracht van het willen vertellen groter te worden. Je wilt het verleden een plek geven.

In een veilige omgeving, onder professionele begeleiding en met andere lotgenoten deel je jouw verhaal in onze Talking Circle. Lotgenoten herkennen je worsteling en je loyaliteit, waardoor je je gehoord en gezien voelt. Je zet hiermee een belangrijke stap in je verwerkingsproces. Om de schaamte de kop in te drukken en je verhaal te delen is moed, compassie en verbondenheid nodig. Die laatste twee bieden wij jou in de vorm van de Talking Circle, de moed… die heb jij te vinden.

Wat is een Talking Circle?

Volgens een oude Indiase traditie houden wij Talking Circles. In een circle ben je omringd met lotgenoten die je steunen en is er professionele begeleiding aanwezig om het proces in goede banen te leiden. Je spreekt in een veilige omgeving en alleen als je de talking stick in je handen hebt. De anderen luisteren naar je verhaal.

De verbondenheid en compassie onder de deelnemers is groot door de herkenbaarheid van de verhalen. De angst en de spanning is soms voelbaar wanneer deelnemers hun verhaal vertellen, maar de opluchting en de kracht die zij daarna voelen, is het meer dan waard.

Praten is een eerste stap in je verwerkingsproces. Wij zijn ons bewust dat alleen je verhaal vertellen, niet voldoende is om deze pijnlijke ervaring een plek in je leven te geven. De Talking Circle is een praatgroep en geen therapiesessie. De aanwezige professionals kunnen je handvatten bieden over het verdere verloop van je verwerkingsproces.

Praktische informatie

  • een Talking Circle duurt gemiddeld 2 uur;
  • iedereen die seksueel misbruik of seksueel geweld heeft ervaren is welkom;
  • er is plek voor maximaal acht deelnemers;
  • er is professionele begeleiding.

Kosten

De kosten die aan de Talking Circles zijn verbonden, bedragen €5,00 per keer. Dit bedrag geef je aan de groepsleider van de talking circle, op de dag van je deelname.

Talking Circle Broek in Waterland

Groepsleider Talking Circle Broek in Waterland

Groepsleider: Mascha van Reenen

Wij (vlnr Marina en Mascha) zijn allebei Online Coach bij Project Speak Now. Naast dat wij allebei ervaringsdeskundigen zijn, delen zij ook kennis over de Traumaseksuologie. De opleiding is afgerond, en het examen staat voor de deur.

Graag delen wij onze ervaring, geven wij tips en luisteren zij mee naar jullie verhalen. Onze talking circle is dé plek waar verhalen samenkomen. Jullie verhalen en de onze. Jullie ervaringen en de onze. Heb je vragen of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar Mascha.

Aanmelden voor deze Talking Circles kan via het formulier op de website van Project Speak Now.

Locatie

Broek in Waterland
Broekermeerdijk 39A
Broek in Waterland, 1151 CZ
+ Google Maps

Organisator

Stichting Project Speak Now
Telefoon:
06-25078807
E-mail:
info@projectspeaknow.nl
Bekijk de site van Organisator