Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium herkennen van slachtoffers van georganiseerd misbruik – Kenniscentrum TGG

10 april, 10:00 - 17:00

€125

Op 10 april houden we online een symposium rond georganiseerd misbruik in Nederland en een vergelijk met de stand van zaken in Australië. Voor Nederland hebben we Sanne Terlingen van Argos bereid gevonden rond het onderzoek van hen naar georganiseerd misbruik in Nederland en Susan van der Woude die ons verteld de behandelmogelijk-heden van slachtoffers van pooierboys, maar ook over de organisatie achter deze pooierboys.

Programma

Lezing 1, Sanne Terlingen

Twee jaar lang deed Sanne Terlingen samen met collega Huub Jaspers onderzoek naar georganiseerd seksueel misbruik. In deze lezing geeft Sanne Terlingen een kijkje achter de schermen bij het grote onderzoek naar georganiseerd seksueel misbruik en de uitzending ‘Glasscherven en Duistere Rituelen’.

Lezing 2, Stichting Fier

In Nederland worden jaarlijks meer dan 3.000 Nederlandse vrouwen en mannen slachtoffer van seksuele uitbuiting. Ruim een derde hiervan is bovendien minderjarig. In deze presentatie zal Sjoerd van Bemmel, senior onderzoeker bij het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM), ingaan op wie deze slachtoffers zijn en op welke wijze dit inzicht kan helpen in het vormgegeven van effectief beleid. Johannes Dijkstra, teamleider Chat met Fier, zal jullie meenemen hoe de hulpverleners van Fier in contact gaan met deze slachtoffers en op welke wijze zij hen helpen.

Lezing 3, Dr. Michael Salter

Policy response to organised abuse in Australia and internationally: A critical review. This presentation will discuss emerging responses to organised abuse in Australia and overseas, identifying areas of strength as well as ongoing gaps and controversies.

Scientia Associate Professor Michael Salter is a criminologist at the University of New South Wales, where he studies the criminological aspects of complex trauma, including the intersections of technology with abuse, violence and exploitation.

Lezing 4, Susan van der Woude

Susan van der Woude, GZ-psycholoog en orthopedagoog, is werkzaam als Hoofd Behandeling open en gesloten residentiele jeugdzorg binnen Pluryn, Regio Utrecht. Susan heeft circa 20 jaar ervaring binnen de meidenhulpverlening binnen zowel justitiële jeugdzorg, JeugdzorgPlus als open jeugdzorg.

Lezing 5, Transgenerationeel Georganiseerd Geweld

Deze lezing paste niet meer op de dag van de 10e, maar wordt voor iedere deelnemer online aangeboden op maandagavond de 12e april om 20.00 uur. Een lezing gegeven door Anne de Vries en Bas Kremer, beide bestuursleden van KTGG. Uitleg over verschillende transgenerationele netwerken en hoe deze netwerken hun slachtoffers in de greep houden. hoe dit beter te herkennen is bij deze slachtoffers van mensenhandel.

Kosten en aanmelden
  • Professionals betalen €235,-
  • Studenten, vrijwilligers en particuliere belangstellenden betalen €125,-.

Daarnaast biedt de online versie voor studenten natuurlijk ook de mogelijkheid om met meer mensen tegelijk het symposium te volgen. Een deelname certificaat is alleen voor de betalende professionals.

Aanmelden kan op kenniscentrumtgg.org

Het symposium in april 2021 wordt alleen online gehouden, vanwege de nog actuele COVID-19 pandemie.

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€125
Evenement Categorie:
Site:
kenniscentrumtgg.org/nl/symposium-2021/

Locatie

Online

Organisator

Kenniscentrum TGG
E-mail:
info@kenniscentrumtgg.org
Site:
kenniscentrumtgg.org
Scroll Up