Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium An Insight View

22 februari, 15:30 - 19:30

Syposium An Insight View

Doel

Het symposium ‘An Insight View’ gaat over de impact van grensoverschrijdend gedrag in de zorg. Het vinden van de balans tussen belang van menselijkheid, een arm om iemands schouder en het gelijktijdig belang om mensen te beschermen die in een afhankelijke positie zitten. Dit symposium beoogt ruimte te geven aan de cliënt en zorgverlener om naar elkaar te luisteren en te voorkomen dat er een angst cultuur ontstaat. Met lezingen, verhalen en workshops zullen we u meenemen naar de impact van een te vrije dan wel te angstige cultuur, om samen het evenwicht te vinden.

Manifest

Beoogd resultaat is een manifest, waarin cliënten en zorgprofessionals met elkaar de contouren schetsen van een gezamenlijke zorg om grensoverschrijdingen te voorkomen en menselijke relaties te kunnen laten bestaan.

Sprekers

  • Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn Leiden.
  • Willy van Berlo, onderzoek Rutger Stichting
  • Dominique Meijer, Stichting Voor ons
  • Emile Barkhof, geneesheer-directeur Rivierduinen
  • Sven van Amstel, GGZ psycholoog
  • Hanneke Wallast, praktijkonderzoeker en cliënt
  • Nathalie Lecina, directeur Studie Moio

Naast de inspirerende sprekers zijn er workshops die uitdagen om gezamenlijk tot een manifest te komen. Kleine hapjes en drankjes worden verzorgd.

Aanleiding

Hanneke Wallast heeft gedurende haar leven vele malen in GGZ-klinieken gezeten of heeft te maken gehad met psychische hulp. Zij heeft aan den lijven ondervonden wat het vanuit cliënt perspectief betekent om afhankelijk te zijn van zorg en hoe afhankelijkheid kan leiden tot grensoverschrijdend gedrag in de zorg. Zij heeft meerdere cliënten gesproken, is met onderzoekers in gesprek gegaan en met zorgverleners, ze heeft onderzoeken gelezen. Studio Moio heeft haar gesteund en is er van overtuigd dat haar onderzoek waardevol is om te delen met partners.

Kosten

Dit symposium wordt gefinancierd door Studio Moio. Dit symposium word niet gesubsidieerd/anderszins gefinancierd. Financiële bijdragen als blijk van waardering wordt gewaardeerd.

U bent meer dan van harte welkom.

Gegevens

Datum:
22 februari
Tijd:
15:30 - 19:30
Evenement Categorie:
Website:
www.facebook.com/events/1025733514281665/

Locatie

Studio Moio
Julianastraat 74B
Leiden, 2316 NZ
+ Google Maps
Telefoon:
06 29349621
Website:
www.studiomoio.nl

Organisator

Studio Moio