Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiemiddag samen door de woestijn – pastorale wegen naar heelwording na seksueel misbruik

26 mei, 13:30 - 16:15

€25

Seksueel misbruik verandert je voor het leven. Heel veel mensen hebben hiermee te maken: één op de drie vrouwen en één op de vijf mannen heeft seksueel geweld ervaren in onze samenleving. De #MeToo beweging heeft ons hier nog bewuster van gemaakt. Wat betekent dat nu in de pastorale praktijk?

Op deze studiemiddag verbinden we deze ervaring van pastoranten met het bevrijdingsverhaal uit Exodus. Op de uittocht uit het slavenbestaan in Egypte volgt niet direct de intocht in het beloofde goede land. De weg gaat door onherbergzaam gebied. Het volk wordt belaagd door vijanden van buiten en van binnen. Het is een worsteling om het leven te leren met enkel een visioen voor ogen. En toch, midden in de woestijn, op de plek van overleven, is er leven, volop en voluit.

In hoeverre helpt het verhaal van de tocht door de woestijn om de ervaring van seksueel misbruik beter te begrijpen? Hoe zien pastorale wegen naar heelwording eruit? Hoe kunnen we de stap zetten van bewustwording van een probleem naar echte verandering? Hoe kunnen we reisgenoten van elkaar zijn?

In een lezing met aansluitend twee workshops naar keuze verkennen we deze vragen en mogelijke antwoorden met elkaar. Een studiemiddag voor: pastores, geestelijk verzorgers, opleiders, vertrouwenspersonen, kerkelijk werkers, studenten en overige mensen die zich betrokken weten bij deze thematiek.

De middag heeft een pastorale insteek. Aan deze dag werken mee: theoloog en counselor Mirjam Visser-Fuchs, coach en counselor Lien Daams, dr. Riëtte Beurmanjer, priester en geestelijk verzorger Remy Jacobs, ds. Alexander Veerman, Nico van der Voet, Andries Scherpenzeel en Jeanette de Korte.

Deze studiemiddag wordt georganiseerd door de CHE in samenwerking met PKN, Veiligekerk.nl, VPSG, Meldpunt Misbruik, SMPR, PTHU en de Raad van Kerken.

Programma

13.30 – Welkom en opening
13.35 – lezing VPSG
14.05 – workshops
15.00 – pauze
15.15 – workshops
16.15 – afsluiting

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
13:30 - 16:15
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Site:
www.che.nl/evenementen/studiemiddag-samen-door-de-woestijn-pastorale-wegen-naar-heelwording-na-seksueel

Locatie

Online via MS Teams

Organisator

Christelijke Hogeschool Ede
Telefoon:
0318 - 696 300
E-mail:
info@che.nl
Site:
www.che.nl
Scroll Up