Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opstellingen/systemisch werk – Utrecht

11 september, 13:00 - 17:30

€10

“De waarheid heelt de waan.”

(Ruppert, 2008)

Deze middag is bedoeld voor mensen die ervaring hebben met seksuele kindermishandeling en graag een keer willen proeven aan opstellingen / systemisch werk. Tijdens deze middag doen we met elkaar 2 à 3 opstellingen.

Tijdens een opstelling kan iemand een vraag inbrengen waar hij of zij helderheid over wil ontvangen. Vervolgens wordt het ‘systeem’ neergezet met behulp van de andere aanwezigen die binnen dat systeem als representanten rollen of taken aannemen. Zo ontstaat er een tableau vivant dat achterliggende aspecten van de vraag laat zien.

Van daaruit gaan we samen op onderzoek. De representanten kunnen worden bevraagd naar wat zij voelen en denken alsook welke bewegingen zij in het neergezette systeem willen maken. Zo worden relaties, knelpunten en blokkades zicht-, (h)erken- en transformeerbaar.

Voorafgaand aan de middag is onduidelijk wie vraagstellers en representanten zullen/willen zijn. In het moment wordt met de groep gekeken welke vragen er leven en wat er getoond mag worden.

Dit alles in contact met lotgenoten en een professioneel ervaringsdeskundig begeleider. De vragen die ingebracht worden hoeven echter niet specifiek over seksuele kindermishandeling te gaan. De verwachting is dat ze hoe dan ook voor een ieder – vraagsteller, representant, observant – van betekenis zullen zijn.

Programma

13.00-13.30 uur Inloop
13.30-17.00 uur Opstellingen / systemisch werk
17.00-17.30 uur Afronding met een drankje

Deze middag wordt begeleid door Marcel Kerkhofs (www.craftingpeople.nl).

Deelname

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@stichtingrise.nl.

 

Gegevens

Datum:
11 september
Tijd:
13:00 - 17:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Site:
www.stichtingrise.nl/agenda

Locatie

Ruimte voor aandacht
Singelsteeg 2
Utrecht, 3511 HB
Telefoon:
06 12143989
Site:
ruimte-voor-aandacht.nu/

Organisator

Stichting RISE
E-mail:
stichtingrise@gmail.com
Site:
www.facebook.com/Stichting-RISE-148989275792318/
Scroll Up