Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

ONLINE steungroep met live cursusdag als afsluiting (8 sessies)

2 maart, 19:00 - 20:30

€250

Seksueel misbruik maakt eenzaam, dat begint al in de kindertijd. Doordat jij iets meemaakt wat kinderen niet horen mee te maken, ben je anders geworden dan andere kinderen. Je kan niet meer “gewoon” kind zijn. Vaak neem je die eenzaamheid mee naar je volwassen leven, in je relaties, je vriendschappen en zelfs naar je gezin als je die hebt. Alsof er altijd iets tussen jou en de ander in staat, je kunnen verbinden met de mensen om jou heen is moeilijk. Alsof je niet helemaal in de wereld aanwezig bent. Misschien heb je wel nooit gedaan wat je echt zou willen doen, en is het lastig je weg in de wereld te vinden.

Ook heeft misbruik invloed op de familie, er komt iets tussen jou en je familie in te staan. En al helemaal ingewikkeld wordt het als de dader iemand in de familie was. Het kan zijn dat jij als gevolg van het misbruik nu geen eigen gezin hebt. Misschien ben je gescheiden, of heb je helemaal geen contact meer met jouw familie.

Eenzaamheid en seksueel misbruik gaan hand in hand. Nu in deze tijd waarin wij niet meer vanzelfsprekend samen kunnen komen, kan dit alleen zijn uitvergroot worden, en kan je extra voelen hoe groot de afstand tussen jou en de ander is. Of hoe alleen jij eigenlijk door het leven gaat.

In deze cursus gaan wij met elkaar op weg om meer inzicht te krijgen in de schade die jij hebt opgelopen en de gevolgen daarvan op jouw leven. Ik geef deze cursus samen met Jolanda den Heijer, schrijfster van het boek “Onzichtbaar”. Zij heeft diepgaande kennis over de schade van seksueel misbruik en deelt haar inzichten op een altijd positieve en geheel eigen wijze. Doordat wij vaak hebben samengewerkt zijn wij goed op elkaar afgestemd en krijg jij het beste van ons beiden.

In de groep gaan wij in gesprek met elkaar, jullie krijgen praktische (t)huiswerkopdrachten en ook geven wij een theoretisch kader, zodat jij jezelf beter gaat begrijpen. Wij komen om de week online bij elkaar en zullen iedere bijeenkomst een thema centraal stellen:

 • Dag 1. veiligheid en onveiligheid
 • Dag 2. de schade: ik ben niet gek!
 • Dag 3. eenzaamheid en depressie, een gevolg van de schade
 • Dag 4. verbinding en wat staat de verbinding met onszelf en de ander in de weg
 • Dag 5. de aanpasser is de misbruikstand
 • Dag 6. verlangen, waar sta jij en waar wil je naartoe?
 • Dag 7. stoelen van agressie, door misbruik zit er een lek in jouw zelfbescherming. Het goede nieuws is: herstel is mogelijk.
 • Dag 8. de offline bijeenkomst. Wij ontmoeten elkaar in het echt en gaan aan de slag met wat wij de voorgaande ontmoetingen hebben geleerd en onderzocht. Wij doen dat in de grote groep maar werken ook aan opdrachten in tweetallen. Het wordt een mooie en inspirerende dag. Dat durven wij nu al te zeggen.

Data en tijden

Online

 • dinsdag 2, 16 en 30 maart
 • dinsdag 13 en woensdag 28 april
 • dinsdag 11 en 25 mei

De online bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 20.30 uur. Wij werken met een beveiligde beeldbeller, je hoeft slechts de link in je mail te openen.

Live cursusdag

De live cursus dag vindt plaats op zaterdag 12 juni van 9.30 uur tot 17.00 uur, in de regio Utrecht of Amsterdam. Locatie volgt nog. Deze dag verwennen wij jullie met koffie, thee, iets lekkers en een lunch.

Jouw investering voor deze prachtige ontdekkingstocht is 250 euro.
Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@praktijkvoelmoedig.nl

Gegevens

Datum:
2 maart
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
€250
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
praktijkvoelmoedig.nl/lotgenotencontact-online

Organisator

Praktijk Voelmoedig
Telefoon:
06 3019 1300
E-mail:
info@praktijkvoelmoedig.nl
Site:
praktijkvoelmoedig.nl
Scroll Up