Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Griet Op de Beeck “Uw leven is van u”

24 november 2019, 13:15 - 16:30

€5

Deze lezing is bedoeld voor lotgenoten, hun naasten, professionals en andere geïnteresseerden. Kortom, iedereen die het werk van Griet Op de Beeck een warm hart toedraagt, is van harte welkom!

Beschrijving

Griet Op de Beeck debuteerde met de roman Vele hemels boven de zevende (2013). Daarna schreef zij o.a. de roman Kom hier dat ik u kus (2014), de verhalenbundel Gij nu (2016) en het boekenweekgeschenk Gezien de feiten (2018). In 2017 kwam Het beste wat we hebben uit, het eerste deel van een trilogie over seksueel misbruik. Het tweede deel Let op mijn woorden verschijnt in september 2019.

In haar boeken schrijft Op de Beeck over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over de vreemde wereld en hoe we ons daarin kunnen bewegen. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Tijdens de lezing vertelt Op de Beeck aan de hand van een aantal voorgelezen fragmenten over manieren om dit leven te overleven. Na afloop is er ruimte voor gesprek / vragen en zal zij voor de liefhebbers boeken signeren.

Achtergrond

Stichting RISE organiseert deze lezing, omdat wij grote bewondering hebben voor het oeuvre van Griet Op de Beeck. Daarbij zijn wij en medelotgenoten zeer onder de indruk van Op de Beecks getuigenis in het TV programma De Wereld Draait Door (25 september 2017) over het seksueel misbruik door haar vader. Op de Beeck wilde het drukkende geheim van incest niet haar leven lang meezeulen. Zij wil het thema seksuele kindermishandeling bespreekbaar maken.

Deze spraakmakende uitzending en de media-aandacht die daarop volgde – waarin werd geprobeerd de focus van de menselijke en maatschappelijke schade die seksuele kindermishandeling berokkent af te leiden naar zogenaamde ‘hervonden herinneringen’ en ‘marketingstunt’ – heeft veel emoties en reacties bij Op de Beeck zelf, onder lotgenoten seksueel misbruik en andere betrokkenen teweeg gebracht.

In de nasleep van de uitzending vertelde Op de Beeck in een artikel in De Volkskrant (3 november 2018) en opnieuw tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door (8 november 2018) dat zij na haar getuigenis veel troost en bijstand heeft ervaren van lotgenoten en andere mensen die haar hun steun hebben betuigd.

Nu is er tijd voor ontmoeting … een moment om Griet Op de Beeck en elkaar een hart onder de riem te steken.

De Lezing van Griet Op de Beeck wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Steunfonds Bestrijding Seksuele Kindermishandeling.

Programma

13.15 uur Inloop
14.00 uur Lezing Griet Op de Beeck
15.00 uur Gesprek met Griet Op de Beeck / Vragen uit de zaal
15.30 uur Signeren van boeken door Griet Op de Beeck én borrel
16.30 uur Afsluiting

Na de lezing is er tegen contante betaling de mogelijkheid om boeken van Griet Op de Beeck aan te schaffen.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar info@stichtingrise.nl vóór vrijdag 15 november 2019. Vermeld in de e-mail: voor- en achterna(a)m(en) van de perso(o)n(en) die word(t)(en) aangemeld mét e-mailadres(sen).

Maak de kosten over naar rekening: IBAN NL97 TRIO 0338 7025 04 t.n.v. Stichting RISE o.v.v. ‘Lezing Griet Op de Beeck’ en voor- en achterna(a)m(en) van de perso(o)n(en) die word(t)(en) aangemeld.

Aanmelding is op volgorde van binnenkomst en is pas definitief als de betaling is ontvangen. Na overmaking van de kosten, ontvangen alle personen die zijn aangemeld een e-mail ter bevestiging van inschrijving.

Gegevens

Datum:
24 november 2019
Tijd:
13:15 - 16:30
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Website:
www.stichtingrise.nl/agenda

Locatie

Cultuurcentrum Griffioen
Uilenstede 106 (Theater- / Griffioenzaal)
Amstelveen, 1183 AM
Telefoon:
020 598 5100
Website:
griffioen.vu.nl

Organisator

Stichting RISE
E-mail:
stichtingrise@gmail.com
Website:
www.facebook.com/Stichting-RISE-148989275792318/