Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Onder onze ogen’ – Amersfoort

1 september - 2 oktober

Mensenhandel komt in Nederland veel vaker voor dan we denken. Arbeidsuitbuiting, seksuele uitbuiting en criminele uitbuiting waarbij slachtoffers gedwongen worden tot het plegen van diefstal of het dealen van drugs; het lijkt onzichtbaar terwijl het soms onder onze ogen plaatsvindt.

Van donderdag 1 september t/m zondag 2 oktober vragen we in en buiten het Rietveldpaviljoen in Amersfoort  aandacht voor mensenhandel; met foto’s, beelden, films, muziek, theater en speciale bijenkomsten.

Zes fotografen, allen zilveren camera winnaars, brengen mensenhandel op een indringende manier onder onze aandacht. Carla KogelmanSaskia AukemaSandra MintenKees van de Veen en Joris van Gennip maakten speciaal voor de expositie Onder Onze Ogen in het Rietveldpaviljoen nieuw werk. Voor de buitenexpositie Open je Ogen voor mensenhandel die tegelijkertijd op de Zonnehof voor het Rietveldpaviljoen wordt getoond, maakte Ernst Coppejans een serie fotoportretten. Deze buitenexpositie is een initiatief van het Coördinatiecentrum Mensenhandel CoMensha in nauwe samenwerking met Stichting Open Mind.

Naast fotografie is er ook werk te zien van beeldend kunstenaars Imy Baron en Wicky Nobels. Zij roepen vragen op over mensen die ‘’op drift’’ zijn. Een grote stapel ontelbare gezichten, nummers, anoniem, eindeloos wachtend.

Expositie en randprogramma zijn samengesteld door: 033FotostadCoMenshaStichting Open MindAmnesty International/Movies that matterTheater De Lieve VrouwSpiritueel Cultureel Centrum Amersfoort en de gemeente Amersfoort.

Openingstijden

Donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Gegevens

Begin:
1 september
Einde:
2 oktober
Evenement Categorie:
Site:
www.033fotostad.com/exposities

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Comensa
Stichting Open mind