Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Durf jij je tanden te laten zien?

19 maart, 19:00 - 22:00

€25

Herken jij het dat je je vaak inhoudt en je woorden inslikt als iets je niet lekker zit? En dat je je voorneemt dat de volgende keer beter/anders te doen maar dat de woorden weer blijven steken in je keel? Dan is dit iets voor jou!

In deze workshop leer je wat er bij jezelf gebeurt als je het spannend vindt worden bij een confrontatie.

Als je misbruik of mishandeling hebt ervaren in je jeugd heb je vaak een verstoorde agressieregulatie. Dat komt omdat jouw weerbaarheid, jouw ‘nee’, er op dat moment niet kon of mocht zijn. De machteloosheid die daarbij hoort wordt vervolgens vaak een belangrijke imprint om ‘er maar mee om te gaan’. Met andere woorden: volgende keer laat je het maar weer gebeuren want dat geeft het minste gedoe. Of je besluit juist: “dat nooit meer”.

Vroeger was dat waarschijnlijk een goede strategie maar die werkt juist niet in het volwassen leven, want je agressieregulatie is verstoord. Wat daarmee bedoeld wordt is dat je niet adequaat reageert op de situatie; oftewel je kruipt in je schulp of je overreageert waardoor dingen makkelijk kunnen escaleren. Dit probleem kan je achtervolgen in relaties en op je werk. Daarom is het heel belangrijk er iets aan te doen, wil je op een constructieve relaties aan kunnen blijven gaan en daarbij jezelf zijn.

Een eerste stap hierin is het herkennen van de dynamiek hierin bij jezelf en zien waarom dingen zich herhalen. Het is dan van belang om te snappen dat je dat patroon ook niet in één keer zult om kunnen buigen maar je zou er alvast mee kunnen oefenen met een goede vriend(in). Oefen bijvoorbeeld gewoon door een ‘nee’ te zeggen terwijl je de ander aankijkt. En vraag om respons van die ander. Over hoe je stem is, je houding, of je de ander aan kunt blijven kijken.. Dat zijn belangrijke dingen om als feedback terug te krijgen. Immers, ‘nee’ zeggen moet je ook kunnen voelen én ook uitstralen. Anders neemt een ander je niet serieus kan ik uit ervaring wel vertellen.

Er is gelegenheid om te oefenen met een specifiek hiervoor ontwikkeld model.

Wat levert deze avond je op?

  • inzicht hoe het bij jou als uniek individu werkt en waar je op blokkeert en /of overcompenseert.
  • een handvat voor hoe jíj blijft staan in een conflict.
  • een leerzaam inzicht hoe het bij anderen werkt en zien dat je hierin niet alleen bent!

Aanmelden

Aanmelden kan via info@craftingpeople.nl.

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Website:
www.craftingpeople.nl/blog/workshop-in-verbinding-je-grenzen-aangeven

Locatie

Crafting People
Torenallee 64.38
Strijp-S, Eindhoven,
+ Google Maps
Website:
www.craftingpeople.nl

Organisator

Crafting People
Telefoon:
06 51901985
Website:
www.craftingpeople.nl